Praktikant Idas DIY – Myggljus

Hej! Praktikant Ida här!

Jag har sedan en tid tillbaka valt att helt byta spår i yrkeslivet och här har jag nu hamnat! Ni kommer att få följa mig, en riktig nybörjare, då jag lär mig att tillverka Tvålkökets olika produkter.

De produkt jag har tillverkat på egen hand är myggljus gjorda av sojavax, en råvara som är lätt att jobba med och som inte släpper ifrån sig några farliga ämnen när ljuset brinner. Dessa ljus har en doft av lavendel och citronella vilket jag tror kommer passa väldigt bra under sena sommarkvällar.

För ljustillverkning följde detta grundrecept:

7 gram eteriska oljor

93 gram EcoSoya CB 135


Medans jag väntade på att vaxet skulle smälta och nå en temperatur på 60-65 grader passade jag på att förbereda burkarna. I rena och torra behållare fäste jag enkelt en ECO 14 bomullsveke med hjälp av en Gluedot under vekens platta. Här hittar du information om vilka vekar som passar till olika behållare.

När vaxet hade smält och nått sin rätta temperatur tillsatte jag de eteriska oljorna lavendel och citronella. Tänk på att hålla koll på vaxets temperatur så att det inte stiger för högt, värme förstör nämligen doften i oljorna.

Nu är vaxet redo att hällas upp! Med vaxet i behållaren använde jag en ljusvekeshållare där jag kunde klämma fast veken för att hålla den centrerad medans ljuset stelnade.

Och så enkelt är det! Ge ljuset minst 24 timmar att stela helt, klipp veken så att den är cirka 1 cm lång och nu är det redo att eldas!

//Ida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *